Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/07/2012
"Ναι στο πράσινο, όχι γλάστρες σε στύλους"

«Στηρίξτε και αυξήστε τους πράσινους ελεύθερους χώρους και όχι γλάστρες σε στύλους», ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι από την δημοτική αρχή του Πειραιά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πειραιά με αφορμή τον απολογισμό για το 2011 της δημοτικής αρχής της πόλης εκφράζουν την έκπληξή τους «για  το πώς φαντάζεται ο δήμαρχος το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους υψηλού πρασίνου». Και καταγγέλλουν:
1. Τα σχέδια για δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης σε χώρους πρασίνου
2. Την εγκατάλειψη της πλατείας Τερψιθέας και των κήπων ώστε να προωθηθεί η «τσιμεντοποίησή της» με την κατασκευή πίστας skateboard.
3. Να διαθέσει ο δήμαρχος τα χρήματα, που υπάρχουν για βότσαλα κ.α. «σε ουσιαστική αναβάθμιση των ελευθέρων χώρων σε περιοχές υψηλού πρασίνου όπου θα επιβιώνουν από κοινού αρμονικά άνθρωποι, ζώα και πουλιά».
4.  «Η φωταγώγηση της νήσου Κουμουνδούρου(Παρασκευά) θα επηρεάσει τον μοναδικό χώρο ενδιαιτημάτων για πουλιά στον Πειραιά», με μοναδικό ωφελημένο «τον επιχειρηματία που θα εκμεταλλεύεται την παραλία Βοτσαλάκια καθιστώντας την μία έμμεση «επιχορήγηση» της επένδυσης του».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων Πειραιά έχει ως εξής:

Ο απολογισμός του 2011 της δημοτικής αρχής δεν μπορούσε παρά να μας αφήσει έκπληκτους για το πώς φαντάζεται ο δήμαρχος το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους υψηλού πρασίνου.

Άλλωστε η επαναφορά κάθε χρόνο των σχεδιασμών για την δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης κάτω από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου και διασκέδασης των δημοτών  και η συχνή αναφορά περί της ανάγκης δημιουργίας αυτών των σχεδίων μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πράσινο η δημοτική αρχή το βλέπει μόνο ως διακόσμηση.

Η παρουσία μας σε μία εκδήλωση της επιτροπής αγώνα για την διάσωση των κήπων της Τερψιθέας από την τσιμεντοποίηση  και του κινήματος προστασίας των ελεύθερων χώρων, στο χώρο που προορίζεται για την δημιουργία skateboard μας έκανε να διαπιστώσουμε ότι εσκεμμένα δεν ποτίζονταν ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης στο συντριβάνι και στα παγκάκια του κήπου. Καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο να εγκαταλείψει τα σχέδια του που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση του πρασίνου στην πόλης μας και στην περαιτέρω ποιοτική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην σκοτεινή εποχή του μνημονίου.

Ζητάμε από τον αντιδήμαρχο πρασίνου να μας πληροφορήσει για το πρόγραμμα ποτίσματος του συγκεκριμένου πάρκου ιδιαίτερα μετά την προφορική δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου αθλητισμού ότι εγκαταλείπει τον προτεινόμενο σχέδιο.

Καλούμε τον δήμαρχο να προωθήσει τα λεφτά που υπάρχουν, έτσι φαίνεται μετά τις ανακοινώσεις για χιλιάδες ευρώ σε βότσαλα κ.α., σε ουσιαστική αναβάθμιση των ελευθέρων χώρων σε περιοχές υψηλού πρασίνου όπου θα επιβιώνουν από κοινού αρμονικά άνθρωποι, ζώα και πουλιά.

Τέλος θα θέλουμε να δηλώσουμε ότι η φωταγώγηση της νήσου Κουμουνδούρου(Παρασκευά) θα επηρεάσει τον μοναδικό χώρο ενδιαιτημάτων για πουλιά στον Πειραιά ενώ σίγουρα η κατασκευή του σπάταλου αυτού έργου θα ωφελήσει τον επιχειρηματία που θα εκμεταλλεύεται την παραλία Βοτσαλάκια καθιστώντας την μία έμμεση «επιχορήγηση» της επένδυσης του.

Αποκριάτικο γλέντι σε γειτονιές του Πειραιά
Πειραιάς: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη πόλη
Προετοιμάζονται οι Ημέρες Θάλασσας 2018
Από πίτα σε πίτα πηγαίνουν οι αιρετοί της περιοχής
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή