Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/02/2018
Σε ποιά φάση είναι τα μεγάλα έργα του Ν. Φαλήρου

Σε… αναμονή βρίσκονται τα μεγάλα έργα της ευρύτερης περιοχής του Νέου Φαλήρου, όπως φάνηκε από την ομιλία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στην κοπή της πίτας της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Ειδικότερα, όπως είπε ο δήμαρχος:
•    Για την ανάπλαση του Μικρολίμανου: Εκκρεμεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο και να υπάρξει ανάδοχος. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και υπάρχει το αναγκαίο κονδύλι.
•    Για το οικόπεδο του Ευαγγελισμού: «Έχει ξεκινήσει μια επικοινωνία για να γίνει αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών».
•    Για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ: Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι πριν ολοκληρωθεί η θητεία της Δημοτικής Αρχής θα περιέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «για να γίνονται εκεί αθλητικές δραστηριότητες και να είναι ο χώρος επισκέψιμος από όλους».
•    Για την ανάπλαση της οδού Ειρήνης: «Ολοκληρώνεται η μελέτη», που θα παρουσιαστεί σε ημερίδα στους τοπικούς φορείς και πρόσθεσε ότι «η ανάπλαση περιλαμβάνει καινούρια πεζοδρόμια, νέα φωτιστικά νέα ασφαλτικά και  οι πόροι που απαιτούνται έχουν εξασφαλιστεί προφορικά (σ.σ.!)».
•    Για το κλειστό γυμναστήριο εντός του Γυμνασίου: «Θα γίνει μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση»
•    Για τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ: Δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα αλλά όπως τόνισε ο ίδιος «δεν έχουμε κανένα σκοπό να συναινέσουμε στη δημιουργία εμπορικού κέντρου ή νοσοκομείου» και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα για να γίνει απαλλοτρίωση, πέρα από 5-7 εκατομ. € που μπορεί να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής.

Τι γίνεται τώρα στη περιοχή; Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι γίνεται μία προσπάθεια στην καθαριότητα, στο πράσινο και στην οδοποιία, λέγοντας πως γίνονται πλακοστρώσεις στα Δελφινάκια, στη παιδική χαρά στη Σούδα και σε άλλα. Γι’ αυτά – είπε - υπάρχει μία σχετική ικανοποίηση.

Το Υπ. Δικαιοσύνης οφείλει απαντήσεις για Ράλλειο
Από πίτα σε πίτα πηγαίνουν οι αιρετοί της περιοχής
Ποιοί κέρδισαν το φλουρί στη πίτα του Δήμου Πειραιά
Πειραιάς:Τεχνικό Πρόγραμμα λιτότητας& το 2018
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή