Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/02/2018
Πειραιάς: Μνημόσυνο στο Ρώσικο νεκροταφείο

Δέηση  στη μνήμη των Ρώσων διπλωματών, των οποίων οι τάφοι βρίσκονται στο Ρωσικό Νεκροταφείο της Ανάστασης τελέστηκε από τη Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ημέρας του Διπλωματικού υπαλλήλου που γιορτάζεται στις 10 Φεβρουαρίου στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, σε σύντομη ομιλία του, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του, στους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Πειραιά, της Εκκλησίας της Ελλάδας και  των κοινωνικών φορέων «για τη διατήρηση της ρωσικής ιστορικής κληρονομιάς στην Ελλάδα και τη στήριξη των προσπαθειών της Πρεσβείας και των Ρώσων ομογενών, οι οποίες  έχουν  στόχο τη διαιώνιση της μνήμης της κοινής μας ιστορίας».

Ο αντιδήμαρχος Πειραιά Ανδρέας Βεντούρης, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, σε δήλωσή του,  υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τον ελληνικό με τον ρωσικό λαό.  
Μια απόδειξη της κοινής πορείας των δύο λαών - πρόσθεσε - είναι και το Ρωσικό νεκροταφείο της Ανάστασης.

«Παρευρεθήκαμε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση, για να τιμήσουμε τη μνήμη των Ρώσων διπλωματών που είναι ενταφιασμένοι εδώ. Για τον Δήμο Πειραιά,  είναι ιδιαίτερα σημαντική  η περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς, γεγονός που εκφράζεται και στις σχέσεις που αναπτύσσει με την αδελφοποιημένη πόλη της Αγίας Πετρούπολης», επεσήμανε ο κ. Βεντούρης.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με στοιχεία του πολύ ενδιαφέροντος blog pireorama.blogspot.gr το Ρωσικό Νεκροταφείο Πειραιά περιλαμβάνει τάφους ρώσων διαφορετικών εποχών με κύριο στοιχείο ένωσης την θάλασσα. Είτε αποτέλεσαν πληρώματα πολεμικών πλοίων που ναυλοχούσαν στο λιμάνι του Πειραιά, είτε μιλάμε για νεκρούς ναυμαχιών του 19ου αιώνα και έπειτα είτε για εμπόρους και ναυτικούς που είχαν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με το λιμάνι του Πειραιά. Για τα πρώτα μνήματα Ρώσων είχε φροντίσει την συντήρησή του και προστασία του η τότε βασίλισσα Όλγα, που ήταν ρωσικής καταγωγής.

Στην τελετή παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, στελέχη της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και Ρώσοι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Γ. Καραισκάκη
Το Υπ. Δικαιοσύνης οφείλει απαντήσεις για Ράλλειο
Τα «στρίβει» ο Δήμος για το γιαπί της Ραλλείου
Τι συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά & οι έμποροι
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή