Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/02/2018
Πειραιάς: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη πόλη

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και παιχνίδια για παιδιά στις γειτονιές του Πειραιά καθώς και μια συναυλία με το συγκρότημα «48 Ώρες» διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν επίσης μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, εκδηλώσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη, στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Φέτος ο Δήμος Πειραιά, έχει δημιουργήσει ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά που φοιτούν στα 7 Ειδικά σχολεία της πόλης, προκειμένου να διασκεδάσουν και να ζήσουν όμορφες στιγμές.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού στη Φρεαττύδα, παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και μουσική, δωρέαν για όλους μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, είναι δωρεάν για όλους

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ  48 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σάββατο  17 Φεβρουαρίου 2018 |11:00-14:00
Με παράλληλες αποκριάτικες εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στην Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου, στην Παλαμηδίου και Παύλου Μελά και με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Πειραιά προσκαλεί δημότες και επισκέπτες της πόλης, να μπουν στο πνεύμα του Καρναβαλιού.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πεζόδρομος Σωτήρος Διός
Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με χορό, μουσική,  φουσκωτά,  διαδραστικά παιχνίδια, face painting, μαγειρική, θεατρικό παιχνίδι, σόου με Μάγο, ενώ θα δημιουργήσουν τον δικό τους χαρταετό και αποκριάτικη μάσκα στα αποκριάτικα εργαστήρια. Θα προσφερθούν κεράσματα για όλους.  Το πάρτυ στη Σωτήρος Διός θα κορυφωθεί με τη μεγάλη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος «48 ώρες».

Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου
Τα παιδιά της πόλης μας θα μπουν στο πνεύμα του Καρναβαλιού με αποκριάτικη μουσική, χορό, ομαδικά αποκριάτικα παιχνίδια, φουσκωτό παιχνίδι, μπαλονοκατασκευές και κατασκευή χαρταετού μινιατούρας.

Παλαμηδίου και Παύλου Μελά
Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με μουσική και χορό, face painting, Mega Lego, Φουσκωτό παιχνίδι και θα δημιουργήσουν τον δικό τους χαρταετό μινιατούρα.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ 7 ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018
Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στα 7 Ειδικά σχολεία της πόλης.
Στο πλαίσιο του εορτασμού ο δήμαρχος Πειραιά επισκέφτηκε τα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης, καθώς με τη στήριξη του Δήμου οργανώθηκαν ξεχωριστές εκδηλώσεις σε κάθε Ειδικό Σχολείο για την Τσικνοπέμπτη,  με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Τα Ειδικά Σχολεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις είναι : το  Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά,  το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το 2ο ΕΕΕΕΚ Άνοιξη, το ΕΕΕΕΚ Πειραιά, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολειό Πειραιά, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.
Ο κ.  Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή διοργάνωσε τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στα  επτά  Ειδικά Σχολεία του Πειραιά,  σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων,  με σκοπό να βοηθήσει  να γίνουν μικρές γιορτές, με φαγητό, τραγούδι, χορό για να χαρούν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.
Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως για πρώτη φορά πραγματοποιούνται αυτές οι εκδηλώσεις στα Ειδικά Σχολεία, αναφέροντας: «επιθυμία μας είναι να βλέπουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών».

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018
Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κάθε σχολείο  με χαρταετούς, μάσκες, σερπαντίνες, μουσική.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο  Ειδικό  Δημοτικό σχολείο Αυτιστικών Πειραιά,  στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, στο 2ο ΕΕΕΕΚ Άνοιξη, στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά, στο 2ο Ειδικό Δημοτικό σχολειό Πειραιά, στο  1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Πειραιά και στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα «πλημμυρίσει» με αποκριάτικες μελωδίες τις γειτονιές της πόλης.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
13/2/2018 |17:30  Ακτή Θεμιστοκλέους ύψος Νοσοκομείου Μεταξά
15/2/2018|17:30 Σωτήρος Διός
18/2/2018 |11:30 Ειρήνης και Σμολένσκυ & 12:30 πλατείες Καρπάθου και Σερφιώτου.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ  

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 |17:00-20:30
Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και το σωματείο Διόνυσος,  σας προσκαλούν στο αποκριάτικο εργαστήριο  κατασκευής μασκών. Το αποκριάτικο εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά  ηλικίας 6-12 ετών. Όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν, να έρθουν μεταμφιεσμένα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από αποκριάτικα τραγούδια. Είσοδος Ελεύθερη. Τηλ. επικ. 210-4101400-402.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Στο πνεύμα του Καρναβαλιού θα μπουν τα παιδιά όλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά,  με πληθώρα χαρούμενων αποκριάτικων δραστηριοτήτων. Επίσης τα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης θα διασκεδάσουν με μουσική, χορό και φαγητό στις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 | 10:30
Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι,  σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας, από τις 10:30  το πρωί, δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά,  θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, ενώ στη συνέχεια χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", θα διασκεδάσει τον κόσμο.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Γ. Καραισκάκη
Το Υπ. Δικαιοσύνης οφείλει απαντήσεις για Ράλλειο
Τα «στρίβει» ο Δήμος για το γιαπί της Ραλλείου
Τι συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά & οι έμποροι
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή