Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/04/2017
Ολο το σχέδιο της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου

Μέχρι τέλος του έτους προσδοκάει η δημοτική αρχή του Πειραιά να έχει ξεκινήσει η μεγάλη ανάπλαση της περιοχής Αγίου Διονυσίου, με στόχο την αστική αναζωογόνηση και πολεοδομική αναμόρφωση της περιοχής.

Το πρώτο σημαντικό «βήμα» έγινε με τη διασφάλιση από τη Περιφέρεια Αττικής των αναγκαίων χρημάτων για το μεγάλο έργο, που υπολογίζονται σε 14 εκατομμύρια €.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Pireas2day.gr το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα:

1.    Το υποέργο 1 αφορά τη δημιουργία «πράσινου δακτυλίου» στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, προϋπολογισμού 9 εκατομ. €.
Στο πλαίσιο αυτού του έργου θα γίνουν:
•    Διαμόρφωση της οδού Μεθώνης με τη δημιουργία ποδηλατόδρομου και τη μετατροπή του νότιου σκέλους σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
•    Παρεμβάσεις στις οδούς Κάστορος, Θερμοπυλών και Παπαστράτου.
•    Παρεμβάσεις στην οδό Φωκίωνος.

2.    Το υποέργο 2 αφορά τη δημιουργία «Δικτύου Πράσινων Διαδρομών» μέσω ανάπλασης οδών, ένταξης του ποδηλάτου και δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.
Ο προϋπολογισμός του υποέργου είναι 5 εκατομ. € και σε αυτό εντάσσονται:
•    Η διαμόρφωση της οδού Γραβιάς και η μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας
Συμπληρωματικές διαμορφώσεις πράσινου δικτύου Αγίου Διονυσίου στις οδούς Μαυρομιχάλη και Αιτωλικού.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων εντάσσονται, ακόμα, όπως έχει πει ο δήμαρχος Πειραιά, έργα «για πεζοδρόμια, οδοστρώματα, φωτιστικά, καθιστικά, πράσινο αυτό που λέμε  σύγχρονη αστική ανάπλαση».

«Πρόκειται για μια σημαντική  ανάπλαση  14 εκατομμυρίων που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και είναι  στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια  Πειραιά, προκειμένου να υλοποιήσουμε σημαντικά κομμάτια του προγράμματος μας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε, ακόμα, ότι «η περιοχή του Αγίου Διονυσίου για εμάς είναι περιοχή στρατηγικής σημασίας, καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις για  περαιτέρω ανάπτυξη».

«Είναι μια περιοχή αρκετά υποβαθμισμένη, έχει ακόμα μηχανουργεία, συνεργεία και μια σειρά παρόμοιων δραστηριοτήτων, υπάρχουν όμως πολλά άδεια κελύφη, υπάρχουν πολλές παλιές αποθήκες, παλιά εργοστάσια. Πιστεύω πως μπορεί να αναπτυχτεί περαιτέρω και να ομορφύνει όλη αυτή η περιοχή η οποία είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς αφορά σε ένα κομμάτι του κεντρικού μας λιμανιού», ανάφερε, ακόμα, ο δήμαρχος.Η περιοχή της ανάπλασης

Η περιοχή, που θα γίνει η ανάπλαση είναι η παλιά βιομηχανική περιοχή του Πειραιά, στα βόρεια του λιμανιού, πίσω από την Ακτή Κονδύλη.

Η περιοχή συνορεύει στα βόρεια με τη συνοικία της Αγίας Σοφίας με όριο την οδό Μεθώνης, δυτικά με την Δραπετσώνα, στην περιοχή της συνοικίας Βούρλα μέσω της οδού Θεσμοφορίων και ανατολικά με τη συνοικία Ρετσίνα.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα η ονομασία της περιοχής ως Συνοικίας των Εργοστασίων αποτυπώνει την εκτεταμένη χωροθέτηση βιοτεχνικής και βιομηχανικής δραστηριότητας που διαμόρφωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά της.

Σήμερα, ένα σημαντικό πλήθος κενών κελυφών πρώην μεταποιητικής δραστηριότητας, η εγγύτητα με το λιμάνι του Πειραιά και την υποστηρικτική δραστηριότητα που προκύπτει ως ζητούμενη και οι νέοι σταθμοί του Μετρό στην είσοδο της περιοχής και στη συνοικία «Μανιάτικα» δείχνουν τις νέες δυνατότητες της περιοχής.

"Θα δημοπρατήσουμε μέσα στον Ιούνιο"

Ο δήμαρχος Πειραιά στις δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μέσα στον Ιούνιο ίσως να είμαστε θέση να δημοπρατήσουμε» για να προσθέσει:

«Είμαστε  πολύ χαρούμενοι για αυτή την απόφαση της Περιφέρειας και ότι θα είμαστε έτοιμοι εντός  του ’17, ενδεχομένως να έχουμε ανάδοχο και να ξεκινήσουμε».

Τι συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά & οι έμποροι
Αποκριάτικο γλέντι σε γειτονιές του Πειραιά
Προϋπολογισμός… ισορροπίας στο Δήμο Πειραιά
Πειραιάς:Τεχνικό Πρόγραμμα λιτότητας& το 2018
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή