Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/03/2018
Δήμοι σε(εκλογικό) αστερισμό με παιδικές χαρές

Μύρισαν… Αυτοδιοικητικές εκλογές και ο ένας μετά τον άλλον οι Δήμοι της περιοχής αρχίζουν να προβάλλουν το έργο τους, ξεκινώντας από τις παιδικές χαρές ακόμα και μισοτελειωμένες….

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε μια επικοινωνιακή… επίθεση ανακοινώνει καθημερινά στην ιστοσελίδα του την ολοκλήρωση των έργων σε μια ή δύο παιδικές χαρές.

«Σήμερα σας παρουσιάζουμε μέσα από φωτογραφίες την παιδική χαρά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως(Αμερικάνου) στη Δραπετσώνα και αυτή στην οδό Αθ. Διάκου (κυρά Ροδής) επίσης στη Δραπετσώνα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αν και όπως αναφέρεται παρακάτω ακόμα δεν είναι έτοιμες προς χρήση:
«Ενημερώνουμε ότι εκκρεμούν ορισμένες τελευταίες εργασίες στις δύο παιδικές χαρές, που αφορούν την τοποθέτηση κάδων και τον φωτισμό. Επίσης, αναμένεται να τοποθετηθούν άμεσα παγκάκια και να δοθεί η πιστοποίηση από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να αποδοθούν σύντομα οι δύο αυτοί χώροι στα παιδιά της πόλης ασφαλείς και λειτουργικοί».

Ο Δήμος Πειραιά, με τη σειρά του, ανακοίνωσε, τη Τετάρτη, τη παράδοση της νέας παιδικής χαράς «στην πλήρως ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας, η οποία κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε δηλώσεις και με μια επικοινωνιακή «ντρίμπλα» σημείωσε ότι «η Δημοτική Αρχή προτίμησε αντί εγκαινίων με κορδέλες, να ανοίξει τον χώρο για τα παιδιά του πλησιέστερου Βρεφονηπιακού Σταθμού για να παίξουν και να χαρούν, γιατί όπως είπε, οι παιδικές χαρές είναι για τα παιδιά και όχι για τους μεγάλους».
Σύμφωνα με το δήμαρχο τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Δήμος έχει παραδώσει 32 νέες και ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές. Τέλος, πρόσθεσε, ότι επαφίεται στους δημότες και όχι στα αστυνομικά μέτρα, η προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των παιδικών χαρών.

@ Απορία του Pireas2day.gr: Μήπως «ξέχασαν» οι δύο Δήμοι να αναφέρουν από που χρηματοδοτήθηκαν τα έργα στις παιδικές χαρές; Μήπως η «αφηρημάδα» έχει να κάνει με το ότι οι περισσότερες χρηματοδοτήσεις για τις παιδικές χαρές προήλθαν από την Περιφέρεια Αττικής; Λέμε τώρα….

Ο τρίτος- κατά σειρά- Δήμος, που ανακοίνωσε όχι παράδοση αλλά την έναρξη κατασκευής νέας σύγχρονης παιδικής χαράς είναι ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου.

Η παιδική χαρά βρίσκεται στην οδό Αναξαγόρας στο Ταύρο και το έργο είναι προϋπολογισμού 235.000€. Όμως, εδώ ο Δήμος είναι πολύ ακριβής και αναφέρει ξεκάθαρα ότι «η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και ενέκρινε τη χρηματοδότηση της κατασκευής της παιδικής χαράς, η δημιουργία της οποία αποτελούσε αίτημα και των κατοίκων της περιοχής».

«Η μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 235.000 €, έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και μετά τη διαγωνιστική διαδικασία το ύψος της δαπάνης της σύμβασης ανέρχεται στα 131.543,55 €.
Η κατασκευή της παιδικής χαράς της Αναξαγόρα περιλαμβάνει την τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς για δύο ηλικιακές ομάδες καθώς και για παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες, την τοποθέτηση νέου ηλεκτροφωτισμού και ειδικών δαπέδων ασφαλείας, καθώς και ενίσχυση του πρασίνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Ξεκίνησε η κατασκευή της παιδικής χαράς της Αναξαγόρα, ένα έργο που το επιδιώξαμε από κοινού  Δημοτική Αρχή και κάτοικοι της περιοχής. Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την χρηματοδότηση του έργου για τη δημιουργία μίας πρότυπης παιδικής χαράς, με πιστοποίηση για την ασφάλεια των παιδιών μας, με όργανα που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις δύο ηλικιακών ομάδων αλλά και στις ανάγκες των παιδιών με ιδιαίτερες δυνατότητες. Ήδη με την Τεχνική μας Υπηρεσία έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών της πόλης μας. Με συνέπεια συνεχίζουμε το έργο μας προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας».

Ξεκίνησε η Εκθεση Κρητικών Προιόντων στο ΣΕΦ
Αρχισε το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου στο ΣΕΦ
Θωρακισμένοι απέναντι στις πλημμύρες
Αναζητώντας αναπτυξιακό σχέδιο για τη Β Πειραιά
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή